Wat verstaat u onder kwaliteit van een FEM-cursus? Voor ons is kwaliteit de mate waarmee u, na een cursus, uw FEM werkzaamheden, beter, sneller en betrouwbaarder uitvoert.

Kritische houding

Dat u met een FEM cursus uw FEM werk beter en sneller uitvoert, is een open deur. Eén aspect waar de FEM-cursus van MGts zich onderscheidt, is de nadruk op een kritische houding ten opzichte van de resultaten. Een bekend gezegde bij FEM engineers is:

"Garbage in, garbage out"

Leren hoe u een FEM simulatie uit voert is één. Maar durft u daarna te garanderen dat de resultaten echt betrouwbaar zijn? Een succesvolle FEM simulatie betekent voor veel mensen uitvoer zonder foutmeldingen krijgen. Dat is wel een noodzakelijke, maar zeker geen voldoende voorwaarde. U leert in onze cursus steeds vragen te stellen, en te beantwoorden, bij de berekende oplossingen. Dat maakt dat u de juistheid van een oplossing aantoont. Zo durft u die garantie wel te geven.

Betrouwbare resultaten

Een ander aspect waar de FEM-cursus van MGts zich onderscheidt, is de nadruk op interpretatie van de resultaten. Daarmee worden resultaten betrouwbaarder. Wat is er gebeurd om resultaten te visualiseren, waar zijn eventuele benaderingen gemaakt, welk criterium gebruik ik voor plastische analyses, en welk criterium voor vermoeiing? Als u echt begrijpt hoe bepaalde resultaten gevisualiseerd worden, wat u nodig heeft, kent u de geldigheid van de berekende resultaten.

Voor betrouwbare FEM resultaten belt u ons!

kwaliteit.gif
MGts